Det hele begynte med musikk-kvelder på Vennely i 1956.
Her deltok Gisle skoles blokkfløyteelever, Tore Sindings pianoelever med flere.
Etter flere vellykkede musikktilstelninger ble det sammenkalt til et møte den 19. april 1956. Her diskuterte man dannelsen av et skolekorps, slik man hadde fått det til i f.eks. nabokretsen Heggedal. Et arbeidsutvalg ble nedsatt der formaliteter ble diskutert. Arbeidsutvalget fikk i januar 1957 godkjennelse av skolekontoret for leie av skolens sløydsal, og med positive reaksjoner fra forskjellige kanter, bl.a. "MØDREFORENINGEN", var veien klar til innkjøp av instrumenter. Den økonomiske siden ble ordnet med et lån i Asker Sparebank på kr. 15.000,- med Asker kommune som garantist.

Den 5. februar 1957 møtte de første gutter og jenter til prøvespilling, og dette ser man som starten til Gisle skolekorps.
Målet var å delta i 17. mai spillingen samme år.
Denne dagen møtte 24 medlemmer opp i sine nye uniformer, sydd på rekordtid - og dagen ble en suksess.
Gisle skolekorps (senere Arnestad skolekorps) var et faktum !

Uniformene var fra starten grønne bukser/skjørt, hvite skjorter og grønne båtluer. I 1967 anskaffet man de uniformer man har i dag, røde jakker, hvite skjorter og sorte bukser/skjørt.

Gisle skolekorps forandret navn til Arnestad skolekorps da Gisle skole ble nedlagt. Gisle skolekorps har siden starten vært et brassband men fikk janitsjarbesetning i år 2000. I 2003 fikk vi i tillegg en drilltropp.